Maraş Usulü Paça Çorba (Siyah Etle) Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı kadar salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak ekşisi (sıvı halde) yoksa bir limon suyu damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz
6-7 diş sarımsak
tuz
Maraş Usulü Paça Çorba (Siyah Etle) Tarifi Yapılışı
Kemikli et düdüklüde 45 dk kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra ayıklanır. Diğer tarafta tencereye yağ salça ve biber ilave edip karıştırılır haşladığımız etlerin suyu süzülerek salçalı karışıma ilave edilir. 10 dk kadar kaynatılır ve etler ilave edilir. 10 dk kadar tekrar kaynatılır indirmeden önce sumak ekşi ve sarımsak da ilave edilir iki taşım sonra kapatılır. Afiyet şifa olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder