Maraş Usulü Paça Çorba

Written By blogger on 29 Eylül 2019 Pazar | Eylül 29, 2019

Maraş Usulü Paça Çorba (Siyah Etle) Tarifi İçin Malzemeler



1 kilo yada daha fazla kemikli et( eti bir çorba kase dolusu olmalı)
1 yemek kaşığı kadar salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak ekşisi (sıvı halde) yoksa bir limon suyu damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz
6-7 diş sarımsak
tuz

İlgili resim

Maraş Usulü Paça Çorba (Siyah Etle) Tarifi Yapılışı

Kemikli et düdüklüde 45 dk kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra ayıklanır. Diğer tarafta tencereye yağ salça ve biber ilave edip karıştırılır haşladığımız etlerin suyu süzülerek salçalı karışıma ilave edilir. 10 dk kadar kaynatılır ve etler ilave edilir. 10 dk kadar tekrar kaynatılır indirmeden önce sumak ekşi ve sarımsak da ilave edilir iki taşım sonra kapatılır. Afiyet şifa olsun.

SHARE

About blogger

0 yorum :

Yorum Gönder